Menu:

 

 

 

 

 

 

 

 

ill title
NOTÍCIES
"El mal de l'amor" per a Joan Giró
La nit del 15 de març La mata de jonc va voler fer un "concert" molt especial en agraïment a un home extraordinari. Efectivament, el fet d'haver complert 101 anys ja converteix en Joan Giró en una persona excepcional però, més enllà d'això, el grup va voler regalar a en Joan la versió pròpia de la cançó "El mal de l'amor" que el senyor Giró ja havia après del seu pare i que va recollir el company Albert Massip al seu bloc "Cançons i músiques dels avis". L'Àngel Vergés, biògraf d'en Joan Giró, va recollir aquest esdeveniment al seu bloc "Letres de Travertí"
 
Enregistrament d'un nou treball - Gener - Juny 2015

Durant l'estiu del 2014, el grup decideix enregistrar les cançons que havien format part del repertori en els darrers mesos. Amb l'ajut i mestria de Pascal Caumont, durant el gener del 2015, als estudis 44.1 de Vilablareix, el grup grava el que serà el seu tercer CD i que portarà per títol "Ò mon país". Després de promoure un projecte de micromecenatge, el disc veu la llum a l'estiu del 2015.

 
 
 
En Pol Aumedes deixa La Mata de Jonc - Setembre 2014

Després d'un quants anys compartint cançons i bons moments amb ell, en Pol Aumedes deixa el grup per centrar totes les seves energies i capacitat creativa en nous projectes artístics i vitals. Els camins de la música són inescrutables i de ben segur que coincidirem més tard o més d'hora novament.

 
 
Nova formació de La Mata de Jonc - Octubre 2013

El grup incorpora un nou membre, l'Albert Massip i Pinatella. Mestre de música i component del grup Cor de Teatre. Paral·lelament, dos dels membres fundadors de la Mata de Jonc deixen la formació. L'Andreu Vall i l'Eduard Brufau emprenen nous camins laborals i personals que els han obligat a prendre aquesta determinació. Sort en els projectes, nois! Segur que ens retrobem en el camí de la música i el cant.

 
 
 
Crítica de Josep Pasqual- El punt , 28/05/2012
 
 
NOU CD de La Mata de Jonc - Cants a Tenora

Fruit del treball conjunt durant més d'un any entre La Mata de Jonc , el mestre tenorista Jordi Molina i l'Enric Canada a la percussió va néixer l'espectacle "Cants a Tenora". Ara veu la llum l'enregistrament en estudi dels temes que han sorgit fruit d'aquesta col·laboració. El concert de presentació serà el 20 d'abril de 2012 a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona.

Els temes que es poden trobar al CD són: "Els traginers", "Cançó de remar", "La ploma de la perdiu", "Els tres dallaires", " Muntanyes araneses", "La venitosa", "Sota el pont de Lió", "Jota de la Vall de Cabó", "Els contrabandistes" i "Solstici d'Estiu".

 
 
Tour Occitània - 13 i 14/08/2011
 
 
 
Crítica de Jordi Martí- Avui , 16/01/2011
 
 
LA MATA DE JONC a Línia Folk d'Icat FM
Ramon Manent i Jordi Molina entrevistats al programa Línia Folk de Jordi Fàbregas i Núria Balaguer el dia 9 de gener de 2011 amb motiu del concert inaugural del Tradicionarius 2011
 
 
Article de Joan Gala- Revista Som, Núm. 286
 
 
LA MATA DE JONC a Mans de Catalunya ràdio
Ressenya sobre l'actuació de La mata de jonc al Tradicionàrius al programa Mans de Catalunya Ràdio amb Quim Rutllant i Ester Plana el dia 6 de març de 2010
 
 
Article d'Oriol Junqueras- El Temps , 27 d'Octubre de 2009
 
 
Acte d'Atenea a Figueres - Hora Nova , 23 d'Octubre de 2009
 
 
Presentació CD - El Punt, 9 d'Octubre de 2009
 
 
LA MATA DE JONC a la revista Caramella, núm 21 - Juliol 2009
 
 
LA MATA DE JONC a Mans de Catalunya ràdio
Reportatge sobre La mata de jonc al programa Mans de Catalunya Ràdio amb Quim Rutllant i Ester Plana el dia 11 de juliol de 2009
 
 
LA MATA DE JONC a Línia Folk d'Icat FM
Ramon Manent entrevistat a ICat fm al programa Línia Folk de Jordi Fàbregas i Núria Balaguer el dia 11 de juny de 2009
 
 
CD de LA MATA DE JONC
 

Enregistrat en directe al monestir de Santa Maria de LLuçà el 23 de març de 2008 pel tècnic Josep Vinyoles, el CD recull les cançons que formen part del nostre repertori. Les temàtiques són diverses: del cant religiós a la balada, passant per la cançó de treball, de festa o per a ballar.

La major part són cantades en català però també hi ha temes en occità i euskera.

El disc va dedicat a tot aquells cantadors que han fet possible que aquestes cançons hagin arribat vives a la nostra vida i, molt especialment, a la Isabel Iborra, la seva mare -Pepeta Plans- i les cantadores d'Alpens pel seu Hereu Riera. També a tots els amics cantaires amb qui tantes vegades hem cantat plegats i amb qui hem acabat donant la forma i la força que les cançons posseeixen.

Podeu escoltar com sona...

Per adquirir el CD adreceu-vos a "Contacte" o veniu a veure'ns a algun concert!!!